ASSI

Bretoni / narttu
Kesselin Aivantöpö Anna
23.8.1996 - 11.3.2009

om. Susanna Berghäll & Berit Hotti, Keminmaa
Rek.nro: FIN36420/96

valkoinen-oranssi

Näyttely: 2x KP, SA

Sukutaulu

Assi on Kessin tytär Kesselin ensimmäisestä pentueesta. Sijoitusnarttuna alusta asti kohdeltu Assi ei luonteeltaan ole metsästyskoira. Ensimmäisessä sijoituskodissaan Assi ei päässyt metsään juoksentelemaan ja kehitys hyväksi metsästyskoiraksi tyssäsi alkuunsa. Vuoden vanhana Assi uudelleen sijoitettiin ja metsästyskoulutusta aloiteltiin, mutta Assi on perheessään ristitty linnunsuojelijaksi. Sillä ei ole rodulle tyypillistä voimakasta riistaviettiä, eikä kehuttavia seisontataipumuksia. Isäntä saa saalista niinä päivinä, kun jättää Assin kämpille lepäilemään metsästysreissun ajaksi.

Luonteeltaan Assi on iloinen ja ystävällinen, mutta myös arka kaikkea uutta kohtaan. Assia ei käytetä jalostukseen, vaan se saa viettää leppoisia seurakoiran vuosia äitini hoivissa. 

Äitini kuvaus Assista:
"Mitäpä mie osaisin siitä Assista kirjoittaa, se kun on niin olennainen osa elämää, ettei kaikkia sen juttuja edes enää huomioi. Meidän Assi on varmasti maailman paras ja suloisin sohvakoira ja sylityttö, vääntää itsensä mitä ihmeellisimpiin asentoihin rentoutuessaan ja on aina valmis tulemaan syliin. Masua pitää myös rapsuttaa aina ohikulkiessa. Sen lisäksi Assilla on mahdottoman kova petaamisen tarve ja joinain päivinä joutuukin sängyn petaamaan monta kertaa, kun tyttö on käynyt mylläämässä petaukset uuteen järjestykseen. Pari kertaa on käynyt sitten vähän hassusti, kun se on sattunut menemään pussilakan aukosta sisään ja ulospääsyaukkoa ei ole sitten löytynytkään, harmillista eksyä peiton mutkaan.

Assista saa aina ja varmasti lenkkikaverin, sitä ei haittaa tuulet eikä sateet. Ainoa hidaste on kova pakkanen kun se on kuitenkin kovin ohutkarvainen. Lintukoiraa siitä ei tullut, mutta korvaukseksi siitä se on tuonut meidän elämäämme paljon hauskoja hetkiä ja monet naurut on naurettu sen toilauksille. Assi on mukava matkakaveri autossa, ei hauku eikä ole levoton. Välillä nuuskii vaan ulkoilman hajuja ilma-aukoista ja sitten ottaa taas pikku unet. Kaikenkaikkiaan se on hyvin lapsellinen ja hellyttävä otus, vaikka on jo 7-vuotias."

Assin pikkusiskolla Sallilla on kotisivut, joilla voit tutustua rotuun enemmän.


Markku, Ronja, Ämmi & Assi